Снимка: архив Reuters

Изоставен любовник вися с часове на покрива на къща в Сандански, заплашвайки че ще се хвърли.

39-годишен мъж от благоевградския квартал "Струмско" отишъл вчера сутринта в Сандански на гости при изгората си, с която доскоро живеели на семейни начала.

Само че двамата се скарали и жената го изгонила от жилището и в сърцето на изоставения Ромео била забита нова треска - жената на живота му хванала пътя и заминала на гурбет в Гърция.

Така съкрушеният мъж хванал една бутилка ракия и за 2 часа я пресушил. И в 11 часа преди обед, гол до кръста, се качил на покрива на 4-етажната къща.

Седнал в края на покрива, провесил крак във въздуха, и започнал да крещи, че не иска никой да го спасява.

Малко по-късно в драмата се включва и пожарна кола, а екипите на огнеборците го убеждавали да не се хвърля все пак. Мъжът обаче бил отчаян и почнал да замеря спасителните екипи с керемиди. Случайни минувачи също за малко да станат косвени жертви. Мъжът крещял: "Не ме доближавайте! Само Мария може да ме спаси!"

"24 часа" съобщи, че мъжът и преди е правил показни опити за самоубийство и дори бил лекуван в специализирано заведение преди време. След като обаче прекарал часове в крясъци и хвърляне на керемиди, най-накрая умората взела превес и изоставеният любовник заспал на покрива. 

А докато екипи на пожарната и полицията безуспешно се опитвали да накарат мъжа да размисли, от Гърция била спешена и любимата му Мария. Междувременно мъжът бил откаран в болницата, а по-късно ще бъде насочен и към психолози.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase