Снимка: архив, Булфото
fallback

Жителите на няколко свиленградски села се готвят за бунт, заради съсипаните пътища, покрай строежа на оградата по границата на България и Турция.

Хората от населените места ще излязат на протест заради зейнали ями от огромните камиони, което превръща пътищата към селата в непроходими.

Кметовете настояват за точен срок, в който ще се ремонтира междуселищния път. Кметът на Свиленград инж. Георги Манолов поиска съдействие за решаване на въпроса и от областния управител Станислав Дечев.

Манолов посочи, че става дума за около 30-километрово, което е част от републиканската пътна мрежа, така че в този случай общината няма как да се намеси. В същото време се нарушават пътните връзки между 7 населени места в общината. Въпросът е многократно поставян пред областно Пътно управление, но от там се оправдават, че нямат пари за ремонти.

"Този третокласен републикански път е в момента толкова амортизиран от големите, камиони, които носят трошен камък за изграждането на оградата, че по него има не просто дупки, а цели кратери, което го прави все по-трудно проходим всеки изминал ден. Хората са съгласни да изтърпят всичко това, но искат ясни срокове кога и как ще бъде възстановена пътната връзка", обяснява пред "Монитор" общинският кмет на Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

сова

преди 8 години

Какво подвеждащо заглавия!! според него излиза че хората са против изграждането на оградата, а не заради разбитите пътища.

8

Анонимен

преди 8 години

Заглавието е подвеждащо, хората не са против оградата, а искат да им се оправят пътищата, които камионите са разбили

7

опак човек брей

преди 8 години

Ей няма оправия за тия селяни ей. Хем не искат преселници, хем на бунт срещу оградата.

fallback