Снимка: Facebook
fallback

Бургазлия, желаещ да запази анонимност, подари на града си озвучителна система, която произвежда специален сигнал, отбелязващ кръглите часове от 17:00 до 21:00, съобщиха от пресцентъра на общината за БТА.

Идеята е дошла при посещение в Германия и по-специално в град Дюселдорф.

Озвучителната система е поръчана и конфигурирана специално за Бургас. Тя ползва качествен усилвател и многофункционален плейър. Може да се командва и през интернет. Звукът се произвежда от четири хорни, поставени върху покрива на общината.

Ненатрапчивият сигнал ще съдържа в себе си мотиви от песента "Бургаски вечери". Силата на звука е регулирана така, че да не дразни ухото, но да се чува достатъчно далеч - до площад "Тройката" и нагоре по пешеходната улица "Богориди", която води към морето.

През лятото системата ще се пренастрои автоматично, като отбелязва часовете от 18:00 до 22:00.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

В ГЕРМАНИЯ?! ТАКЪВ ПЕЕЩ ЧАСОВНИК ИМА ОТ 30 ГОДИНИ В ГР. КЪРДЖАЛИ. НА ВСЕКИ КРЪГЪЛ ЧАС МЕЖДУ 6 СУТРИНТА И 22 ЧАСА- ИМА МЕЛОДИЯ.

3

NoName

преди 8 години

Преди години през деня на всеки час в центъра на Бургас се чуваше звуков сигнал. Бях дете и не можах да разбера дали звукът се чуваше от хотел България или от сградата на общината, но е факт, че много преди идеята да бъде "взаимствана" от Дюселдорф, същото това "чудо" е действало в нашия град.

2

Бургазлия

преди 8 години

Защото аз ставам в 9.

fallback