Снимка: Dnes.bg

Таксата за синя зона по улиците на Пловдив да се вдигне от 1 лев на 1,50 лв. Това решение е взето от местната управа в града. Предвижда се и увеличение на глобите за гратисчиите.
 
"Целта на тези мерки е да се ограничи трафика на автомобили в централна градска част.”, заяви пред журналисти кметът на Пловдив Иван Тотев.

С 50% поскъпва паркирането на Синя зона в Пловдив от първи януари. От 20 на 30 лева скача и глобата за шофьорите, които не са пуснали SMS или закупили талонче за паркиране.

"Също така искаме да стимулираме използването на градски транспорт и алтернативните видове транспорт като например велосипеди", заяви кметът Тотев.
 
Цената на талоните за "зелена зона", която се намира в малкия по площ квартал Капана няма да бъде увеличена, стана ясно още днес.

В същото време от новата година пловдивчани ще плащат между 9 и 13% по-нисък данък МПС.

Промените засягат над 120 хиляди души. Досега пловдивчани плащаха най-скъпите налози. Загубата за местната хазна ще бъде около 850 хиляди лева. За разлика от Пловдив, в Пазарджик през новата година данъкът за автомобили ще бъде увеличен двойно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase