Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Началник на караул отнесе 1000 лева глоба от пловдивския военен съд, тъй като по време на наряд отишъл да си вземе кафе.

"Това е минималното наказание за престъпление срещу постовата служба", обяснява пред "24 часа" прокурорът по делото полк. Димо Бъчваров. 

В конкретния случай Владимир Деянов застъпил 24-часов наряд по охрана на склад за артилерийско въоръжение и боеприпаси. Според устава той не е имал право да напуска караулното помещение без разрешение на оперативния дежурен. 

Деянов обаче излязъл от казармата и отишъл до автомат на 80 метра от портала. В това време минал патрул на Военна полиция, който проверявал дали има униформени извън казармата в работно време. 

Началникът на караула бил наказан дисциплинарно и предаден на съд. Той се отървал само с парична санкция, тъй като е с чисто досие и 15 години стаж в армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 8 години

Да се подготвим скоро де четем, че някой е отишъл да си оскубе веждите по време на наряд. То тези 15 години как се изкарват!

16

Анонимен

преди 8 години

До BURZUMИ аз бях така, караул през ден. Ама и дисциплината при нас беше толкова лабава, че не ни тежеше много

15

до vlady

преди 8 години

Какво му е адекватното? Ако е бил офицер, още по-лошо. Вероятно е някоя старшинка. Друго е по-важното. Заради кафе е нарушил носенето на караулна служба! Може да си сигурен, че и друг път е ходил за кафе. Просто сега са го хванали.

fallback