Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Няма открито взривно устройство на борда на самолета, който бе принудително приземен на летище Бургас. Това съобщи пред журналисти директорът на летището Георги Чипилски.

Всички пътници са евакуирани, но бомба в самолета не е открита.

За днес има един планиран полет от Лутън в Лондон до бургаския аеропорт. Самолетът по разписание трябва да кацне в 13.30 часа. Полетът е по редовна линия, но не се знае дали ще бъде изпълнен.

Летището и към този момент остава затворено за полети. Не се знае какво ще е необходимото време на службите, за да проведат всички необходими мероприятия и действия по изясняване на случая и проверка за взривно устройство.

Oще по темата

Припомняме, че самолет, пътуващ по линия от Варшава до Хургада, със 161 полски туристи на борда е бил приземен принудително в Бургас тази сутрин около 5.30 часа.

Причината е, че един от пътниците, на 67 години, е подал сигнал, че на борда има поставена бомба. Полицията събеседва с пасажера и вече излезе с официална информация, че той самият си признал, че е употребил алкохол.

Пред журналисти на летището обаче изпълнителният директор на аеропорта Георги Чипилски заяви, че не знае дали пътникът е бил пиян. Той уточни, че полетът е на "Смол планет". Сред пътниците на борда има и две бебета.

По думите на Чипилски към момента не е открито взривно устройство, но проверката на багажа и на самолета продължава. Пътниците са изведени от самолета и се намират на терминал "Пристигащи".

Авиокомпанията "Смол планет" е изпратила втори самолет, който да транспортира пътниците от приземения полет до Хургада, Египет, съобщиха още от пресцентъра на аеропорта пред "Фокус".

Не е ясно кога ще пристигне вторият самолет. 

На летището се работи според плана за действие при получаване на сигнал за взривно устройство и се спазват всички процедури, уточни още изпълнителният директор. На входа на летището служители на "Гранична полиция" проверяват всички автомобили.

Гледайте повече във видео материала на Bulgaria ON AIR!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 8 години

До Станимир имал е време да поизтрезнее тъпака

10

ии

преди 8 години

10к за му малко самолетната компаният губи маса пари, летищни такси, допълнителен самолет, заплата на пероснал, гориво. Като добавим и пропуснати ползи за пасажерите. Или забавени полети от нащо летище.

9

Анонимен

преди 8 години

За безхаберие също се глобява. Я сега му лепнете на този сладур 10 000 лева глоба. Сериозно говоря. В САЩ са лепвали вече доста често глоби на такива, които се правят на интересни! В та

fallback