fallback

Общ преглед

Стотици полицаи блокираха възлови кръстовища в София и страната, които протестират срещу орязването на социалните придобивки в сектор "Сигурност".

Напрежението ескалира, след като следобед униформените научиха от финансист №1 в държавата Владислав Горанов и от прекия им началник – МВР шефката Румяна Бъчварова, че в техен интерес ще бъдат орязани парите им при пенсиониране от 20 заплати до най-много 10. Намаляват отпуските на полицаите от 30 на 20 дни. Служителите, които не са униформени полицаи, пък вече няма да получават 2% добавка за прослужено време към заплатата и няма да могат да пътуват безплатно в градския транспорт.

Това ги изведе на нерегламентиран протест в София, а и в страната – затворени са проходите Шипка, Маказа, Хайнбоаз и части от магистрала "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 8 години

Яяяяя едно по едно излиза наяве че не полицая мръзнещ на улицата няма да има прослужено време ами само чантаджиите??? ЕЙ ПОЛИЦАИТЕ МАНИПУЛИРАТ ВИ КАКТО СИ ИСКАТ!!! Нали тия орязани харчове за чантаджии ще дойдат във вашия джоб бе!!!

74

Анонимен

преди 8 години

И защо протестират ? Забележете причината за протеста - ЩЕ ИМ ОРЕЖАТ ПРИВИЛЕГИИТЕ !!! Още не е направено, но искат да го направят. И на сега целокупния български народ разбра какво правят полицаите - ИСКАТ ДА ИМАТ ПРИВИЛЕГИИ НАВСЯКЪДЕ !!!!!! НАГЛИ, МЪРЗЕЛИВИ, ПРОСТИ, ВРЪЗКАРИ......Никой свестен и честен човек в България няма да стане полицай.....Отврат...... Що не се хванат да работят, като не им изнася държавната службица, ааааа....Ами вършат беззакония - те нямат право да протестират.

73

Аз

преди 8 години

Стига сте се вълнували-сега ще излезе Бащицата и ...всичко ще си е по старуму!!!! това е целта на цялата тази дандания-вижте колко и добричък само и как ви закриля.... МИСЛЕТЕ бе,хора....

fallback