Снимка: БТА

Новоизбраният кмет на община Шумен Любомир Христов от ГЕРБ представи по-голямата част от управленския си екип на пресконференция в областния град.

Новият заместник-кмет на община Шумен по стопанските дейности ще бъде Росица Антонова, която е досегашен началник на отдела "Икономическо развитие и стопански дейности" в общинската администрация. По думите й е смело решението на Любомир Христов да разчита на "хора от системата".

Досегашният директор на дирекцията "Култура, просвета и образование" в общината Найден Косев пък поема същия ресор, но като заместник-кмет. Той благодари на новоизбрания кмет за това, че е предпочел да се довери на експерти, а не на политически лица.

Новите зам.-кметове на община Шумен по строителството и екологията и по финансите ще бъдат съответно Боян Тодоров и Татяна Костова.

Новият главен секретар на община Шумен ще е юристът Диян Димитров, който е бивш служител на ОД на МВР, а експерт "Връзки с обществеността" ще е Роза Енчева, обяви Христов, цитиран от БТА.
 
По думите му все още не е ясно името на заместник-кмета по здравеопазването и социалната политика, като в в момента се провеждат срещи със съсловните организации за поста.

Любомир Христов уточни, че ще даде възможност на всички свои заместници да структурират своите отдели. Той допълни, че ще определи приоритетите в работата си след като разбере в какво състояние е общината, за което ще поиска и финансова ревизия. За служителите в администрацията Христов обяви, че "няма да има никакъв реваншизъм", но ще трябва да се провери какво е ставало по време на предишното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase