Снимка: Булфото, ахрив
fallback

В Исперих обединението между българските и турските граждани донесе победата на Бесим Руфат, възрадва се лидерката на "Обединена България" Илиана Раева.

Кандидатът на нейната партия постигна убедителна победа в североизточния град, изненадвайки всички и разбивайки по този начин един от бастионите на ДПС.

На въпроса по какъв начин партията й е попаднала в Исперих, тя отвърна: "По същия начин, по който попадна в Брусарци, Петрич, Димово".

"В Исперих ДПС загуби с 1000 гласа. Нашият кандидат има около 6800 гласа срещу 5800 за ДПС", поясни Раева пред Нова тв.

"Огромна победа за нас. Сигурно това е изненада за голяма част от българите, защото ние нямахме показна кампания", допълни тя, като обясни, че "Обединена България" е водила кампания главно в социалната мрежа.

"Ние подкрепихме Бесим Руфат, защото той е три мандата заместник кмет в Исперих. Той е позната личност. Но там човекът-двигател на "Обединена България" е Гюнай Хюсмен, безкрайно уважаван човек, който бе отстранен от ДПС, защото спечели с преференция, но от партията искаха той да се откаже, а след отказа му го отстраниха", сподели Раева.

Тя коментира, че именно обединението между двамата е донесла победата на партията й. По думите й Гюнай Хюсмен е уважаван човек, обичан от хората на Исперих, и от българи и от турци.

"Това е човек с огромно сърце и възможности", добави тя. "В Димово, Видинско, губим с девет гласа. Там е битката между Давид и Голиат, защото се борим с ГЕРБ. Там ще искаме ръчно преброяване", категорична бе Илияна Раева.

"Имаме 10 кмета на населени места, имаме кмет на Исперих. Имаме и 45 общиснки съветника. Това е първата ни по-сериозна победа. Имаме поводи за гордост", завърши лидерът на "Обединена България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Илиянчето е патерица, в момента в който стане непотребна на Хюсмен "ще духа супата", в Исперих балотажа е между бивши борци !...., а пък в Кубрат - даже по зле - единият кандидат инженер без диплома за средно образование, а другият дипломиран инженер, съден и ОСЪДЕН за ИЗМАМА за неправомерно усвояване на Евросредства. Жалко, много жалко за Халилов а кубратчани .....

24

аззззз

преди 8 години

Тази година не съм получавала имейли от партията й да гласувам за нея. Чувствам се пренебрегната.

23

Анонимен

преди 8 години

Тази лелка в тежка критическа...и с политика решила да се занимава.

fallback