Снимка: Булфото, архив
fallback

В една от най-населените с изборни туристи общини край София – Горна Малина, и днес ще гласуват двойно повече избиратели, отколкото реално живеят, показва разследване на Нова телевизия.

Само за няколко месеца преди вота населението в общината рязко се увеличава с 20%. След излъчен репортаж някои адреси са заличени - от записаните 1100 души, 260 бяха заличени, но на практика това не проваля схемата. А голяма част от новорегистрираните уж живеят в изоставени къщи и имат право на глас.

"Увеличили сме се. Питайте защо тези, които са кандидати за кметове", споделя пред Нова телевизия един от жителите на общината.

Само в село Белопопци, където има двама души задържани за купуване на гласове, осъдени условно и освободени в навечерието на вота, има над 100 непокътнати изборни туристи.

В разгара на първия тур в селото пристигат две коли с непознати хора, които не са добре приети от местните. И там също голяма част от новодомците, които дори не познават кандидатите за кметове, са регистрирани в порутени къщи, които изобщо не стават за живеене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен5PROKLET RASIST SI TI--VSICKI IZBROENI SA MNOGO PO-DOBRI OT TEBE.

3

В цяла България ?

преди 8 години

Кой я въведе тази система , да идват външни хора "фиктивно " живеещи ( и това е практика в цяла България)Живеещите не могат да изберат кмета си , защото са докарани други? И после тия другите къде отиват ?

2

Kato

преди 8 години

Boll snimki i video ot igrachki oktokopteri:-)

fallback