Снимка: flickr
fallback

Драматично протече изборът за кмет на Плевен. Накрая обаче победителят е един, а той е Георг Спартански, който води на Димитър Стойков. Резултатът е 59,3% на 40,7%, сочи екзитпола на "Алфа Рисърч".

Към 17:00 часа избирателната активност е била малко над 30 на сто срещу 36 на сто миналата седмица.

На първия тур Спартански, който е кандидат на РБ и ВМРО, спечели с 33.37% срещу досегашния кмет, издигнат от ГЕРБ, който взе 31.18%.

"Не съм малко дете, за да се радвам. Знам, че ме очаква много работа", заяви новият кмет на Плевен Георг Спартански след победата на балотажа.

Той допълни, че победата се дължи на положените усилия и прекия диалог с гражданите.

"Плевенчани показаха, че в този град живеят достойни и честни хора, които искат промяна. Ще заложа на петте принципа - почтеност, професионализъм, прозрачност, публичност и практически решения на общинския съвет", допълни Спартански.

Според него обаче изборният процес трябва да бъде различен, "да не се провеждат избори с орди" и държавата трябва да стъпи здраво и да гарантира нормалното протичане на вота.

*Информацията е актуална към 19:20 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

WASILISQNISGERMANI

преди 8 години

NADQWAME SE NA ATRAKTIWNO BADESCHTE ZA PLEWEN....

7

Анонимен

преди 8 години

грешка исках да кажа че Паунов е според думите на Борисов "половин кмет на сините"

6

Анонимен

преди 8 години

Да, аз научих най-напред Че Спартански е подкрепен от ВМРО, а чак след това от РБ. ако обичат да не си приписват чуждите заслутги..... Ако Тотев е полив кмет на сините, то Спартанские половин кмет на сините - половин на ВМРО

fallback