Снимка: Булфото, архив
fallback

Общинските съветници да взимат по 1 стотинка заплата за участието си в  заседанията на местния парламент. Това е първата докладна записка, внесена за гласуване в новия Общински съвет от коалиция "Кюстендил”, която спечели мнозинство на изборите миналата неделя - 19 от общо 37 съветници.

Те предлагат всички общински съветници и членове на постоянни комисии да получават символичните 0.01 лева на месец, а средствата, предвидени за заплати, да бъдат пренасочени към социални фондове за нуждаещи се хора от цялата община Кюстендил, съобщиха от коалиция "Кюстендил".

Всички представители на местните законодателни органи са избрани, за да работят в полза на обществото и най-малкото, което дължат на избирателите си, е да докажат, че Общинските съвети не са бюра по труда, а отговорна структура от хора, които са обещавали, че с професионализма, знанията и опита си ще подпомагат развитието на общината, мотивират се вносителите на предложението.

Средствата, предвидени за възнаграждения в досегашните бюджети, в размер на не по-малко от 170 хиляди лева годишно, ще бъдат насочени към програма "Инвитро”, както и за подкрепа на хора със специални потребности, граждани в неравностойно положение или с остри здравословни проблеми, мотивират решението си представителите на коалиция „Кюстендил”.

До момента заплатата на един общинар е 410 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

Ама това реално ли е ????.... ако е ... може и да има надежда за нас

8

Щерю

преди 8 години

Хайде сега и в Пловдив . Тея взимат над 2000лв. , а отделно си работят на държавна работа. Все са шефове с всичките им допълнителни екстри.

7

Властта

преди 8 години

За кво да вземат заплата, на всеки за възнаграждение един общински имот и готово!

fallback