Общ преглед

Жителите на десетки къщи от асеновградския квартал "Горни Воден" бяха евакуирани тази нощ. Причината – свличането на огромно количество земна маса, заради изграждането на подпорна стена. Полицията е отцепила района, а достъпът до част от имотите вече е невъзможен.

"Чу се трясък, излязох на терасата и видях 20 метра пропаст, грабнах децата и побегнахме”, разказа пред Dnes.bg Фатмагюл Халил, която обитава една от най-сериозно пострадалите къщи.
 
Земната маса рухнала около полунощ. Повлякла със себе си огради и част от улицата, като оставила част от къщите да висят във въздуха. Хората са прекарали нощта под открито небе. В момента до част от имотите няма достъп, немислимо е и идването до тук на линейка или на пожарна.

"Блокирани сме и вода нямаме", казват още хората.
 
Пукнатини има и в самите къщи. От общината започнаха да описват щетите. Спешно се изгражда и временен водопровод, за да захрани останалите къщи с вода.

"Водопроводът ще мине по въздуха, защото няма друг вариант да снабдим останалите имоти с вода", казаха от ВиК-Пловдив.
 
От фирмата, която изгражда подпорната стена отказаха коментар за инцидента.

Цялата подпорна стена е с дължина 40 метра и височина около 7 метра, а падналата част е около 5 метра. При инцидента няма пострадали, но хората в близките къщи са напуснали домовете си.

Укрепването на свлачището продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар