Снимка: архив, БулФото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев ще участва в церемонията за откриването на Лот 1 Оризово-Димитровград на Автомагистрала "Марица", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Участъкът е с дължина 31.4 км, а стойността на договора за изграждането му е близо 160 млн. лева.  Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 г.
 
Автомагистрала „Марица” е част от Трансевропейския транспортен коридор IV и от трансевропейската автомагистрала "Север-Юг".

На официалната церемония за откриването на Лот 1 ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, представители на изпълнителите и др.

Автомагистрала "Марица" е с обща дължина от около 117 км и осъществява връзка по направлението между АМ "Тракия" и ГКПП "Капитан Андреево".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 8 години

А така ? Президента ??? А Рапона къде е ???

8

работник

преди 8 години

плевелиев забърка кашата с изборите заради фалшивия референдум

7

Хризантема

преди 8 години

Дрън, дрън, мрън, мрън, само че ГЕРБ строят и откриват непрекъснато, за разлика от червените главочи, и затова на изборите се вижда кой колко заслужава.

fallback