Снимка: БТА
fallback

Балотажът за кметското място в Девин е пред провал, след като и кандидатът на ДПС за кмет Здравко Василев се отказа от участие в предстоящия балотаж, съобщиха от ОИК- Девин.

Василев е депозирал днес молба за оттегляне от втори тур, само ден след като бе допуснат до балотаж, съобщава БТА.

Всъщност Василев остана трети на първия тур с подкрепата на 17.23% от своите съграждани. Кандидатът на ДПС обаче бе допуснат вчера до балотаж, след като от втория тур се отказа досегашният кмет на града Цветалин Пенков, който е с втори резултат след вота на 25 октомври.

С най-висок резултат от първия тур е кандидатът на ГЕРБ Красимир Даскалов, предпочетен от 40.99 процента от гласувалите. Срещу него обаче на този етап не иска да се изправи никой.

От ръководството на ОИК- Девин заявиха, че очакват по казуса да се произнесе ЦИК. В закона не е предвидена хипотеза как се процедира, ако и третият по брой гласове кандидат от първия тур се откаже от надпреварата, коментират от Общинската избирателна комисия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

АЗ

преди 8 години

До Анонимен:Кой е изнудван да се откаже?Стига извинения,Тези двамата Василев и Пенков на миналите избори пак играха двамата с/у Семчев.Двамата играят за ДПС,нищо че единият се води към БСП.Хората в града ги разбраха що за крадци са и за това гласуваха за К.Даскалов.

15

Анонимен

преди 8 години

Не мога да разбера какво се случва с този град вече.. превърнахте го в едно нищо.. алчни мръсни политици..как не се наядахте на пари.. младите хора почти всички се изселиха от града заради вас.. и защо ли?? Защото гледате вие само да сте добре.. ами продължавайте така.. А какъв хубав град беше преди..

14

Анонимен

преди 8 години

УМНИЦИ ! НЯКОЙ ГИ Е КОНСУЛТИРАЛ , ЧЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН СЕ КАСИРАТ ИЗБОРИ И СЕ ОТИВА НА НАВИ . МИСЛЯТ ЛИ ТЕЗИ ДВАМАТА , ЧЕ ПО ТАКЪВ НАЧИН ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ГЛАСА НА ВЕЧЕ МИСЛЕЩИТЕ ХОРА .

fallback