Снимка: архив, Булфото

Новият тотомилионер от Петрич съсвсем съвестно издоил 180-те овце, които му били поверени и в понеделник напуснал работата си като пастир в село Първомай.

Здравко Траянов е на 59 години и ще си раздели 3,3 млн. лв от джакпота в "6 от 49", заедно със столичанин. Така с 1,650 млн. лв. Здравко ще помогне да се затвърди отново славата на Петрич като град на милионерите.

От 40 години късметлията играел с едни и същи числа. В събота пунктът в селото не работел и затова Здравко помолил шефа си Стоян Милев да му пусне един фиш в Петрич.

"Помоли ме да свърша това и да му купя цигари. Дал ми беше числа за три колонки, но в пункта тотаджийката ме посъветва последната - четвъртата - да я избере компютърът и аз се съгласих", разказа Стоян Милев пред "24 часа".

Когато пастирът разбрал за печалбата, обещал на Стоян да му даде 1 000 лева от печалбата и не искал последната си заплата от 700 лв.

"Дойде на работа при мен през май тази година. Много съвестен човек е и познава работата си. Доста овчари съм наемал, но като него досега не съм имал. Сега ми е трудно да му намеря заместник", категоричен е фермерът.

Стоян е подготвен - прибрал работните дрехи и гегата на Здравко и се пошегувал, че ще ги пази, ако се наложи пак да дойде да работи.

На младини Здравко е работил в Транспортна милиция, а после бил на гурбет в Коми. Като се върнал се хванал да работи като овчар и около 12 г. бил в Гърция, като ходел по време на сезона и после се връщал. Имал син и дъщеря, а преди 4 години се развел с жена си. Имал и сестра, която живее в Първомай, и фамилията имала мебелен цех.

"Чу се, че имат някакви финансови проблеми, но се надявам сега Здравко да им помогне да стабилизират бизнеса си", предполага Милев.

Градската легенда в Първомай разказва, че преди години Здравко пак бил ударил шестицата. Излязъл с приятели да полее печалбата, но след пиянската вечер фишът така и не се намерил.

Пред други пък споделял, че преди години отново дал на предишен работодател да му пусне фиш. Той обаче решил да му купи салам, а накрая се оказало, че е познал числата, но няма пусната квитанция.

Пред хора в Първомай племенникът му Андон обяснил, че е изпратил вуйчо си в чужбина при роднини. Други пък смятат, че близките му са го прибрали в столицата за известно време, докато отшуми случаят.

До вторник следобяд в централата на тотализатора още не беше се появил човек с печалившата квитанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase