Снимка: архив Булфото
fallback

"В тунела "Витиня" не за пръв път стават инциденти. През зимата там отново ще има проблеми", смята Йонко Иванов от Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Oще по темата

"Аварийната лента винаги е във вода, а през зимата тя става на лед. От стените в тунела се стича вода, която отива и в другото платно. В тази зона с износени гуми и малко по-висока скорост тръгвате с вратите напред. Осветлението там е най-лошо от това на всички останали тунели", посочи той пред "Нова Телевизия".

Според него нищо не пречи скоростта за влизане в тунела да бъде намалена на 30-40 км/ч, а на влизане и излизане от тунела да бъдат поставени камери.

"Господата с костюмите в парламента, ако не разбират от тази работа, да си наемат хора, които могат да я свършат", настоя Иванов.

Миналият четвътък в тунела стана верижна катастрофа с 50 автомобила, като причините за нея все още се изясняват. Тогава очевидци разказаха, че на платното е имало разлято гориво. Експерти посочиха, че е възможно големият дъжд, заедно с праха в тунела, да са направили повърхността хлъзгава. Тъжната равносметка я знаем - три жертви и десетки ранени. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Ограничете скоростта на 5 км/ч и никога на ремонтирайте скапания тунел, защото има по-благи обекти, с по-голяма комисионна! Изтърсаци!

22

Анонимен

преди 8 години

Хайде да напиша малко какво е положението в тунели в развитите страни.Там при навлизане в тунела и при излизане осветлението е много силно доближаващо се до интензитета на слънцето в даденият момент и навътре в тунела постепенно намаля. При валеж около на около 100 м. от тунела, от входа на вътре се мори настилката като мокротата постепенно намаля към вътрешността. По този начин не се нарушава изведнъж сцеплението между мократа външна и сухата в тунела настилка. А в БГ как е?

21

Анонимен

преди 8 години

А защо не се направи така че водата която се стича от стените да се отвежда извън тунела? Или ще чакаме да стане една хубава зрелищна катастрофа ? Ако се направи скороста да е 30-40 км. катастрофите няма да спрат. Навремето в Англия пред автомобила е тичал човек с флагче. Има доста безработни може да въведем и това нищо че сме 21 век. Нали ме правят ремонти.Нали се усвояват едни пари./преди беше присвояват,още попреди си бе кражба/

fallback