Кадър: Nova TV
fallback

Трябва да има подбор на мигрантите, които каним в България, настоя бившият външен министър Соломон Паси.

"Нека мигрантите да са хора, които знаят български език. Има много хора, които са завършили в България висшето си образование. Ние сме длъжни да поставим определени предпочитания", коментира той пред Нова тв.  Според него в страната трябва да се изградят лагери за адаптация на бежанците.

"На всички тези хора може да се каже: "Може да вземете децата, жените, родителите си, но моля ви оставете си бурките в Африка", смята Паси.

Той смята, че проблем на геополитиката е, "че Западът е много добър и малко слаб, а Кремъл е малко лош и много силен".

"Ние никога не сме имали такова изобилие от кризи при такава липса на европейски лидери. Кризата в Гърция, европейската криза, кризата в Крим, бежанската криза се натрупват една върху друга, но нямаме лидери като Франсоа Митеран, Хелмут Кол, Маргарет Тачър", добави той.

"10 години Западът се опитваше да омиротвори Афганистан, изтеглихме войската там и талибаните отново се върнаха. Бежанците, които ние се опитвахме да задържим в Афганистан, в момента отново започват да бягат", заяви Паси.

Бившият външен министър смята, че Сирия е възможно да бъде разделена по подобие на Берлин след Втората световна война. Според него, това могат да бъдат зони на сигурност под контрола на Турция, Русия и Запада.

"Главната цел на Русия и нейните въоръжени сили е да си осигурят плацдарм на брега на Средиземно море в района на Латакия, затова прехвърли военни сили в Сирия", смята Паси. Той отхвърли като възможна политика на Запада "тропането по масата" и потвърди, че политическо решение на конфликта е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 8 години

Нищо, че всяка дума на Паси е абсолютно вярна и всички форумци го знаят, те пак ще плюят, защото са злобни създания подчинени на друг господар....Виж ако клоуна сидеров беше се изказал по същия начин, форумните нещастници щяха да се подмокрят от кеф :)Само че сидеря е мишка и човек на ислямската партия ДПС, та не би си позволил да говори против бурките.

37

Анонимен

преди 8 години

Ruskite samoleti da si letat. Kadeto iskat saschto Nad bG schte letat Dr samoleti naprimer USA tankove USA a naroda koi go Pita dali iska ili ne iska

36

Анонимен

преди 8 години

pasi e prav

fallback