Снимка: Reuters, архив
fallback

Повече от 50 жители на село Литаково от ромски произход се опитали да осуетят проверка на служители от Изпълнителна агенция по горите за незаконна дървесина, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Акцията е извършена вчера в района на Ботевград. При инспекцията е намерена немаркирана и с незаконен произход дървесина, струпана пред двор в Литаково.

След предприети действия за конфискуване на дървата, на мястото пристигнали група от около 50-60 роми, които са се държали агресивно и предизвикателно към горските инспектори.

Тълпата се отдръпва едва след намесата на служители от служба "Жандармерия".

Това е поредният случай на проверка от страна на горски служители, извършена под огромен натиск и заплахи към инспектиращите, се посочва в информацията на ИАГ.

В рамките на същия ден са проверени и два обекта за преработка на дървесина в село Врачеш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

старши

преди 8 години

абсолютно вярно 18,,,,,,при тези промени ще има ефект

12

inspektor

преди 8 години

vsi4ki gorski inspektori trqbva da stsanat IAG GORSKA POLICIQ taka da pi6e i na slujebnite prevozi da s eoborudvat zadakjitelno s burkani to4no kato na policeiskite avtomobili i zadaljitelna uniforma s nadpisi ...sega edin tragnal s danki drug s kamuflaj treti pak neznam s kvo...pri vsqka xaika da sa s maski i dalgo orajie ...i zaplati ne po malki pone ot 650 lv..4ak togava 6te ima efekt

11

Анонимен

преди 8 години

До до 13За турците не си прав. Българските турци са скромни, работливи, чисти хора. Не съди за народа по водачите, те са фарисеи, мазници, политикани, да не говорим за миналото им. И сега се катерят по гърба на тези тихи и дружелюбни хорица, които живеят почти в мизерия, а "лидерите"ги лъжат на едро, манипулират ги и богатеят главоломно на техен гръб.

fallback