Снимка: Reuters, архив

Подивял кон е нападнал каруца с младеж и две момичета, съборил едното на земята, тъпкал го и го нахапал. 20-годишната Галина Ненова от карловското село Богдан се е отървала по чудо от смъртта, пише "24 часа".

"Преживях истински ад. С нищо не сме провокирали животното. Минавахме покрай спортната зала, когато ни връхлетя. Захапа ме по крака и паднах долу. После започна да ме влачи и да ме блъска с копитата", разказа пострадалата.

Гаджето й Ангел Ангелов, който карал каруцата, и приятелката на Ненова си изкарали акъла. Момчето се спуснало да спасява Галина, но конят налетял и него.

"Беше като побеснял. Повали и нашия жребец, обърна каруцата. Накрая успях да го прогоня с камъни и викове", описва Ангелов случката.

Веднага след това закарали Галя до болницата, която била цялата в кръв. Имала рани и синини по ръцете и краката.

В Пловдив момичето си изкарало медицинско и подало жалба до военна полиция, тъй като собственикът на коня Недялко Назаров служи на полигона край село Анево. Тя настоява за 5000 лева обезщетение.

"Длъжни сме да извършим проверка по сигнала, но в случая се касае за гражданско-правни отношения. Ненова може да заведе дело за нанесени телесни повреди", коментираха от военна полиция.

Девойката е категорична, че ще даде под съд стопанина на пощурелия кон. Галина го потърсила по телефона Назаров, той дори не се извинил. В Богдан твърдят, че животното и друг път е нападало хора, тъй като военният го оставял без надзор. След инцидента с момичето обаче започнал да го връзва. Кметът Христо Иванов отрече при него да са постъпвали оплаквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase