Снимка: flickr
fallback

С настъпването на есента се увеличават разпространението на гриповете и настинките. Епидемиолозите обаче смятат, че пикът на грипната епидемия ще е в края на януари и началото на февруари другата година.

Общите симпроми при грипни заболявания включват отпадналост и главоболие, болки в мускулите и ставите, висока температура.

След два - три дни се появява и кашлицата, тъй като вирусът е предизвикал дихателна инфекция.

Здравни експерти очакват вирусът "Швейцария" да се разпространи тази година. Той е относително нов – за първи път се е появил миналата година. Затова и не е ясно какви са точните симптоми при разболяване от него.

Другият вирус, който се завръща тази есен, е щамът "Калифорния", или добре познатият свински грип.

Лекари коментират пред bTV, че в някои случаи гриповите заболявания водят до усложнения. При възрастните хора може да се достигне и до сърдечносъдови проблеми. Препоръчва се да потърсим медицинска помощ при проявата на първите симптоми. Почивката и поемането на чайове и витамини помага за по-скорошното оздравяване, допълват те.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

DD

преди 8 години

На кой терминал да ходим да го чекаме...ще го приветсваме с връзка чесъм и 55 градусов гроздомицин баце..да го видим тоа вирус шфейзруски ли е, хамерикански ли е, сирииски ли е ... егати измамниците...

18

Спартак

преди 8 години

Кварталния алкохолик никога не е боледувал от грип. Защо?

17

знайко

преди 8 години

Евтина реклама за точене на здравната каса.

fallback