Снимка: кадър Нова Телевизия
fallback

Още не е започнала предизборната кампания, но в Симитли вече имат кмет. Просто има един единствен кандидат.

Оказва се, че това е старият кмет Апостол Апостолов-Поли, който управлява Симитли вече 3 мандата. Причината за вече "играния мач" в Симитли е липсата на опонент на досегашния кмет.

По думите на стария нов кмет обликът на общината е коренно променен. "Екипът, с който работим по оперативните програми на ЕС, успя да направи много неща за общината и това отдръпна конкуренцията. Лидерите на по-големите политически партии, които искат да се случват нещата в общината, ме подкрепиха”, коментира Апостолов пред Нова тв.

Самият кмет живее в къща с футболно игрище и голяма овощна градина, гледа и животни.

"Къщата е дървена и е правена на няколко етапа. Тя е гредоред, отвътре е с гипсокартон. Всеки българин може да си построи такава къща без да вложи много пари", коментира кметът, чийто зет е най-големият тото милионер.

"При всички положения имам одобрението на около 60-70% от населението. Човек никога не може да получи 100-процентова подкрепа", добави Апостол Апостолов.

Местните харесват кмета, когото наричат Поли. Апостолов е бивш футболен рефер и тъст на най-новия тото милионер. "И майтап понася, и работа понася", коментира мъж от Симитли.

"Едва ли има човек, който да каже нещо лошо за тоя човек", разказва жена и допълва, че Поли е помогнал на всеки, който го е помолил.

Апостолов управлява Симитли от близо 13 години. Винаги е печелил изборите убедително, а избирателната активност е една от най-високите. През годините е подкрепян от различни политически сили, а за предстоящия местен вот зад него застават редица партии, сред които БСП, ГЕРБ, "Атака"...

Въпреки предрешената битка за кмет, в Симитли ще има тежки избори за общински съветници. Апостолов има за цел да вкара в местния парламент поне 15 свои кандидати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

АлаІБла

преди 8 години

Добре са го решили. С една или повече партии, резултатът е един и същ!

9

Ха-Ха-Ха

преди 8 години

Сега, като спечели 7 милиона от ТОТО-то (съвсем честно) , просто няма кой да му излезе насреща... На такива места хората се познават и водеща сила са не партийните принадлежности, а страхът и келепира....

8

ХА-ХА-ХА !

преди 8 години

БСП, ГЕРБ и АТАКА го подкрепят ...Господа, поне от кумова срама не влизайте в такива коалиции публично !Срамота е !Срамота е и в демократично време да се провеждат избори с един кандидат.Това го нямаше и по Живково време. Факт !

fallback