Снимка: архив Булфото

От незапомнена в последните години змийска напаст се оплакват селски кметове и стопани в Търновско.

Влечугите пълзят в дворове и градинки, промъкват се в автомобили и къщи, та даже и в апартаменти в градските квартали, пише ”24 часа”.

Неотдавна жители на циганската махала в Горна Оряховица ужасени потърсили помощ, след като видели змия, дълга над 1,50 м.

Изплашена майка на 4 деца се обадила на телефон 112 и съобщила, че влечугото се е свило под камък в имота ѝ. Студенокръвното било забелязално от хлапетата, които с писъци се скрили в къщата. Когато пристигнали огнеборците, открили змията навита под голям камък.

“Непрекъснато получаваме сигнали от изплашени граждани, в чиито имоти се промъкват змии. Скоро реагирахме на апел за помощ на служители от бензиностанция в Полски Тръмбеш. Влечуго се бе промушило в елтаблото на петролния обект”, обясни началникът на сектор “Пожарогасителна и спасителна дейност” Станко Лазов.

В друг случай пенсионери изтръпнали, щом в апартамента им на първия етаж в Горна Оряховица се вмъкнала 40-сантиметровазмия.

Най-вероятно е пропълзяло по лоза, вдигната до балкона на жилището. Още по-голяма паника пък предизвика влечуго, налазило детската градина в с. Драганово. Вярно, че било едва 20-ина сантиметра, но пък в градината имало 20 деца и уплахата на възпитателките им върнала дори директорката от отпуск.

В началото на лятото голям смок бе открит навит на кълбо в избено помещение на жилищен блок в кв. Бузлуджа във Велико Търново. Броени дни след това търновец разказа пред местен вестник, че едва не претрепал семейството си в катастрофа, след като детето в обезопасителното столче отзад видяло змия под седалката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase