Снимка: архив, Reuters
fallback

300 мигранти са се опитали да влязат в България през последното денонощие, но са върнати на турска територия. Това обяви директорът на Граничната полиция Антонио Ангелов, който инспектира ГП "Капитан Андреево", предаде БНР.

Ангелов съобщи, че 150 служители охраняват българо-турската граница, а към тях се присъединяват и 20 жандармеристи, които ще патрулират по главния път Е80 към Турция.

"Чрез командированите допълнително полицаи и жандармеристи на българо-турската граница се осъществява превенция за миграционния натиск", обясни Антонио Ангелов.

Oще по темата

"Искам да успокоя и гражданите, и колегите, нямаме някакво нарастване на напрежението от страна на турската страна, но взимаме превантивните мерки така, че да не ни изненадат по някакъв начин. Имаме уверението на турските колеги, че абсолютно овладяват положението, но този план е по-скоро превантивен. Искаме да си уплътним още повече границата в това направление", заяви той.

През последната седмица миграционният поток е намалял с 50%. През изтеклото денонощие на турска територия са върнати 300 мигранти, опитали се да пресекат граничната бразда. 21 са задържаните, които след преминаване на съответните процедури ще бъдат настанени в бежански центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 8 години

"МИЛОСТ ГОСПОДИ!"

28

Анонимен

преди 8 години

Айде , "ПАТРИОТИТЕ"------отидете да целувате ръка на Одринския Валия!РЕВИЗОРО Е ПРАВ:"...на практика , днес Турция охранява границите на България...."ПОСЛЕ ПАК ДРЪНКАЙТЕ ТЪПИЗМИТЕ СИ ЗА Т.Н."ТУРСКО РОБСТВО".....!/...същите нещастници и страхливци сте били и тогава.... /

27

Анонимен

преди 8 години

Има надежда, на 17.10. на всенароден митинг и да изметем нещадтника от Банкя!!!! Елате да се съберем 200 - 300 000 и да изритаме продажната гадина!! С чакане и писане юо форумите няма да стане!! 200 000 са сила, какво ще ни направи урода, нищо!! Ще го видите, умрял от страх. Да се разпусне това крадливи НС и изберем проверени и умни хора. Без тези скапани партии които ни докараха до пълно отчаяние и деградация на няколко поколения!!! Оставим ли ги тези и с България е свършено!!!!

fallback