Лиляна Павлова инспектира строежа на лот 1 на магистрала "Марица". Снимка: БТА
fallback

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров провериха напредъка на строителните работи по ЛОТ 1 на автомагистрала "Марица", съобщават от МРРБ.

Това е участъкът от Оризово до Димитровград с дължина от 31.4 км., като изпълнителят на обекта отчете изпълнение 75 на сто.

По време на инспекцията е установено, че в по-голяма част от трасето строителството се изпълнява с много добри темпове, но за 6 км от обекта е необходима изключителна мобилизация както на работна сила, така и на технически ресурс, предвид наближаването на есента и зачестяването на валежите.

Предвижда се строителството на обекта да приключи до края на октомври.
 
Всички съоръжения по обекта вече са напълно изградени, установиха министър Павлова и инж.Лазаров. Става въпрос за 22 големи съоръжения - 8 селскостопански подлеза, 10 надлеза и 4 моста. Реконструирани са и съоръженията на напоителни системи, водопроводи и електрически далекопроводи.

Лиляна Павлова бе категорична, че трябва да се спази крайният срок за изпълнение на отсечката от Оризово до Димитровград, който е краят на октомври и той не не подлежи на удължаване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

SREDNOKACESTVENA ROMKA.

3

цирк

преди 8 години

Абе тази стана пътен майстор. Тя забрави къде е канцеларията и. Сигурно страшно много се печели от строежа на пътища. ББ друго не строи освен пътища.

2

До 1

преди 8 години

Спешно ходи да се лекуваш ! Такива психопати са опасни за цялото човечество !

fallback