Снимка: архив БTA
fallback

Ромите в Гърмен излизат на протест днес срещу събарянето на незаконните постройки в кв. Кремиковци, съобщи Агенция ''Фокус''.

Кметът на общината Минка Капитанова заяви, че на ромите е забранено да протестират пред сградата на Община Гърмен.

По думите на Капитанова, те имат право да протестират пред социалния център, който се намира в махалата, защото от общинското ръководство се опасяват от създаване на сблъсъци с местното население, както и за нарушаване на обществения мир.

Ромите са поискали протестът им да започне от 11.00 и да продължи до 13.00 часа. Те ще се съберат пред евангелистката църква в квартала. Намеренията на протестиращите са след подготвяното от тях шествие да достигнат пред сградата на Общинска администрация.

Dnes.bg припомня, че в Гърмен още в края на юни бяха съборени 4 незаконни постройки в квартал ''Кремиковци'', а този понеделник и вторник още 6 къщи бяха сринати.

50 души останаха без покрив, но жителите категорично отказаха да бъдат настанени в социални домове и предпочетоха да живеят при свои роднини и близки в махалата.

Предвидени за премахване в квартала са още 114 незаконни постройки, за чието разрушаване заповеди са издадени още през 2011 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 8 години

23 казва истината - и да цакате миноси. Се е таиа. Това долно и продажно племе освен да мрази и завицда друго немозе.

14

Анонимен

преди 8 години

То какво излиза балгарите кадат милиони . Цветан василев . Бутат ромски кашти.. прах на народа в очите

13

Мирослав

преди 8 години

Има заповед за събаряне на 114 къщи още, те за 2-3 месеца събориха около 10... Ми събаряйте наведнъж и това е! Ако аз си построя колиба на общинска земя, няма да ме питат кой съм и какво правя, а направо ще я бутнат! Обаче за "братята" има други закони в тази държава - неписани закони! А за нас остава задължението да им плащаме тока, водата, данъците, мед. обслужване и т.н. Ай сиктир! "Тъмен" да си в тази държава...

fallback