Общ преглед

Премиерът Бойко Борисов е във Велико Търново, където откри напълно обновените Комплексен онкологичен център и стадион "Ивайло" в старата столица. На стадиона на футболния Етър го посрещна председателят на зоналния съвет на БФС Трифон Иванов, който се възстановява от прекаран инфаркт.

Още по темата
Двамата се поздравиха горещо, а по-късно министър-председателят получи шал и фланелка на "болярите" с неговото име от друга футболна легенда от златното ни поколение – Бончо Генчев, който в момента е шеф в "Етър".

"Стадионът е построен през 1958 г. и от 30 години не му е правен ремонт. Обектът е на обща стойност над 3 милиона лева. През първия ни мандат осигурихме финансирането за футболния терен, който разполага с напълно изградена поливна система и площадково ВиК на тревното покритие, което също е изцяло подменено. Игралното поле разполага също с дренажна и отоплителна система", написа премиерът в своя профил в социалната мрежа Facebook.

"Вторият етап от проекта бе за лекоатлетическата писта на стойност 2,4 млн.лв. Днес трасето отговаря на всички международни изисквания и е единственото в страната с обособен девети коридор. Извърши се и ремонт на южните зали", отчете Борисов и завърши:

"Спортът е здраве, а здравето е сред нашите основни приоритети".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар