Снимка: архив, Булфото
fallback

След края на отпускарския сезон, отново започват планираните ремонти по автомагистралите "Тракия" и "Хемус". Очакват се задръствания на 10 места.

Още от днес започва работа по 30-километровата отсечка от "Хемус" между Шумен и Варна.

В момента по магистралата вървят ремонти на виадуктите "Бебреш" и "Елешница", а също и на съоръженията между тунелите "Ечемишка" и "Топли дол".

На 7 септември започват ремонтите и по "Тракия". Ще се работи по три от най-амортизираните участъци, както и на пътния възел край Пазарджик, в дясното платно на моста над река Тополница при 77-и километър, а също и в отсечката от 75-и до 81-и километър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Истината

преди 8 години

(продължение 2) Ако се движат с 50 км/час, всичко това се удвоява - 6000 автомобила в всеки един момент след 09:00, средно по 60 автомобила на всеки километър път и средно разстояние между колите от около 12 метра. При такова средно разстояние като му се прибави факта, че някои изпреварват и веднага става много по-опасно. Други искат по-голямо разстояние от предишния и ето ти как скоростта пада още повече, колите стават още повече и се получава задръстване.

9

Истината

преди 8 години

(продължение 1) Ако те се движат с 100 км/час, те след един час стигат до другият град. Ако се движат с 50 км/час, ще стигнат след 2 часа. При 100 км/час, след 09:00 в всяка една посока на пътя ще има 3000 автомобила или средно по 30 автомобила на всеки километър път и средното разстояние между всеки два автомобила ще е около 29 метра

8

Истината

преди 8 години

Истината е, че трудно се разбира защо при по-висока скорост е по-безопасно /трябва и да се мисли/, но ще се опитам да дам пример. Примерно, разстоянието от град А до град Б е 100 км. Всеки ден между 8 сутринта и 18 вечерта между двата града тръгват да пътуват 30000 автомобила в всяка една посока приблизително равномерно разпределени през тези часове. Това означава, че на всяка една минута и в двете посоки тръгват по 50 автомобила.

fallback