Снимка: кадър bTV
fallback

Основният поток на нелегалното преминаване на имигранти е през зелена граница с Турция, коментира пред bTV министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

"Следим много внимателно на границата с Македония, Сърбия и Гърция. В Гърция са най-големите преминаващи маси. Всеки ден има между 1000 и 3000 души, които пристигат. Техният маршрут в момента не минава през България, но нищо не изключва тази възможност", заяви Бъчварова.

Според министъра на вътрешните работи изграждането на ограда по границата цели да се насочат нелегалните имигранти към граничните пунктове. Така те ще бъдат регистрирани. Бъчварова допълни, че и в България се изгражда съоръжение, подобно на унгарската ограда. Тя заяви, че ще бъдат разкрити допълнителни центрове за регистрация на бежанците.

Във връзка със задържаните българите поподозрения в участие в българо-унгарска престъпна група за каналджийство тя заяви, че държавата участва в процеса на разкриване на групата и изясняване на обстоятелствата.

Бъчварова коментира и ситуацията в Орландовци и Гърмен, с оглед на подновеното през почивните дни напрежение в столичния квартал.МВР шефът подчерта, че в основата стои битов инцидент, но въпреки това е разпоредена проверка на случая. 

Тя похвали службите на реда, като коментира, че ограничаването на напрежението в Гърмен е заслуга на МВР. ''Там показахме, че държавата има ресурс да се справи с тази ситуация'', допълни тя.

За нелегалните постройки министърът на вътрешните работи заяви, че се правят опити да се реши проблема.

Според нея това е бавен процес, защото проблемът се е натрупвал дълго време. По думите ѝ са обсъдени всички възможни варианти за решение на проблемите с местната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

vesko02

преди 8 години

В крак с тях и управляващите правят невъзможното да изчезнем съвсем

27

Анонимен

преди 8 години

Dobre 4е е boiko 4e taja nama vobschte predstava ot rabotata na mvr dans i vatreschno Ministerstvo taja Jena ne e sa tosi Post vij bB da

26

Анонимен

преди 8 години

ЕА СИ НЕКАДЪРНИЦАТА!ЧЕРЕШКАТА НА ТОРТАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МИЛИЦИОНИРИТЕ!

fallback