Снимка: Булфото, архив
fallback

Пенсионерите Стоян и Иванка Маркови от Силистра живеят в къща, която се е оказала притисната между две съседни сгради.

В резултат, постройката се е нацепила и по нея е плъзнала влага. 

Те са подали сигнали в компетентните служби, но проверките започнали... в техния имот, съобщи БНР.

Доказано било, че в дома им има незаконно строителство – пристройка в която семейството е устроило банята и входното си антре след пораженията от околните строежи.

Възрастните хора са категорични, че са строили със знанието на общината, откъдето ги уверили, че пристройката ще бъде узаконена.

През септември 2014 г. помещението е съборено, въпреки протест в подкрепа на възрастното семейство, организиран от съседите.

Без да знаят Маркови са били осъдени да заплатят над 1300 лева разходи за събарянето плюс съдебните разноски и в дома им влиза и съдия-изпълнител.

Стоян твърди,  че представители на институциите са заявили, че упражняват репресия срещу семейството му заради многото жалби, които са подали.

Огромният процент установени случаи на незоконно строителство не са резултат от работата на компетентните институции, а последица от тяхната намеса след подадени жалби от съседи.

Лицата, срещу които се провеждат някакви процедури, често не разбират за тях и са поставени пред свършен факт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 8 години

Ето виждате ли държавната администрация работи. В годишния отчет ще се запише и това тежко криминално престъпление. А незаконните палати в чашките на язовири и дюни стоят.

23

Анонимен

преди 8 години

Абе само ГЕРП и ЕС !!! Ааа и НАТО !!!!

22

Спартак

преди 8 години

Брех каква е силна тая държава когато трябва да смачка "законно" някой окаян пенсионер. Обаче когато някой открадне три милиарда от банка същите тия служители си бъркат в носа и гледайки в небето се правят на приятно разсеяни.

fallback