Снимка: Нова тв
fallback

18 часа работа на ден и нито лев заплащане. Така преминава лятото за Цветана Петришка от Панагюрище. За да подпомогне семейството си жената започнала работа в почивна база в Черноморец. Когато събрала смелост да потърси правата и парите си, била заплашена дори с физическа саморазправа, разказва Нова телевизия.
 
Месечната заплата на Цветана трябвало да бъде 500 лева. Трудов договор обаче жената така и не видяла. Собственикът на базата и обяснил, че той държи всички договори при него.

Наема я като хигиенист и обещава да работи по 4 часа на ден. Трябвало да почиства бунгалата в почивна база край морския бряг, но постепенно задачите се увеличили - почистване на целия комплекс, около басейна, както и работа в кухнята.

Работният ден на Цветана започвал в 6.30 часа. Приключвал в полунощ - едва след стотиците измити чинии. Имала и почивка - по 3 часа, ама през ден. След като 40 дни жената не получила и лев, поискала да си тръгне.

Решила да си поиска договора от работодателя Ивайло Кикьов. Той го донесъл, но я заплашил, че ще го скъса пред очите й.. "А може да има и шамарчета", заканил се още шефът.

След среща с телевизията Кикьов иска пари, за да бъде сниман. Казва, че дава интервю, което не е безплатно. След няколко различни версии шефът обвинява Цветана в кражба. Била откраднала комплекти с чаршафи.

От Инспекцията по труда се ангажираха с проверка по случая и евентуална санкция в размер до 15 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

Анонимен

преди 8 години

Аз съм от Черноморец и този Ивайло Кикьов не го познавам. С други думи, не е местен, а някакъв печалбар, дошъл за сезона. Жената му била окрала чаршафите! Да се чуди човек къде ги е крила. Да го видим как догодина този хотелиер ще си намери персонал! После реват, че нямало кадри. И аз имам да получавам от един такъв "бизнесмен" две заплати от преди три години, а наглецът дори ме потърси и това лято да му работя! Да съм отидела, а в края на сезона щял да ми плати и предишните.

122

цар

преди 8 години

фирма КАЛЕ ЕООД Сливен-да дойдат и там от инспекцията моля!

121

Анонимен

преди 8 години

къде виждате заплаха за саморазправа

fallback