Снимка: БНР
fallback

Полицаите са открили ясни следи от подхлъзване на стръмния терен, където 21-годишният Мехмед Али бе открит мъртъв, след като четири дни планински спасители, полиция, пожарникари и стотици хора го издирваха.

Предположенията на разследващите са, че той е починал още в събота, в деня, в който се отклонил от родителите си над Белмекен, за да берат боровинки.

Oще по темата

Мехмед е починал от счупване на първи гръбначен прешлен. Изключително тежката травма е прекъснала връзката с гръбначния мозък, което е несъвместимо с живота, е заключението на съдебните лекари в Пазарджик след извършване на аутопсия на тялото.

Следи от насилие не са открити по време на съдебномедицинската експертиза. Хората от Света Петка твърдят, че най-вероятно мечка е подгонила младежа, защото на мястото ясно личали огромните стъпки на Мехмед, който тичал, за да избяга от животното, каквито имало много в местността Балабаница.

"Мехмед е бягал с големи крачки в посока, обратна на тази, където са брали боровинки. Това е причината и да не го открием толкова дълго време. В района на река Яденица, където мястото е стръмно и нанадолно, се е спънал и е паднал с голяма сила напред. Ударил се е в дърво и си е счупил врата. Явно непосредствено преди това се е опитал да се хване за клонка, която се е отчупила, защото я открихме в ръката му. Беше паднал по очи", разказа пред "24 часа" кметът на Света Петка Али Тебер.

Стотици роднини, приятели и съселяни изпратиха вчера на гробището на велинградското село 21-годишния Мехмед Али в последния му земен път.

"Всичко е от беднотия. Затова ходим по гората да събираме плодове. Иначе не можем да преживеем. Отиде си едно скромно, кротко дете. Учеше се, работеше, помагаше на родителите си. Майка му и баща му са съсипани от мъка. Остана им само братчето му, което е на 16 г. Как ще преживеят тази трагедия, само те си знаят. Цялото село е потресено от смъртта на Мехмед Али", нареждаха вчера опечалените близки на семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

тТт

преди 8 години

*** полицаи, почнете да си вършите работата!!! Мечката е едно от животните, които не могат да си прибират ноктите във лапите и при бягане оставят ЯСНО ИЗРАЗЕНИ СЛЕДИ!!! Къде ги тези следи? Друго, човек има ВРОДЕНИ ИНСТИНКТИ!!! При падане, например, посяга напред, за да предпази лицето (главата) си, да не да направи салто и да падне по врат!!! Стига с глупави оправдания... ударил се челно в дървото и паднал по очи... глупости на търкалета! Жалко за момчето!...

33

Анонимен

преди 8 години

От какво или кого е бягал - никога няма да разберем :(

32

123

преди 8 години

Орисия... Лека му пръст!

fallback