Снимка: архив, Булфото
fallback

Войната на пътя не секва. Всекидневно медиите се превърнахме в статистици, които заедно с МВР отчитаме за жалост бройките на жертвите и ранените.

Данните са повече от жестоки – българинът мре по пътя като гъби, както никнат след дъжд.

Къде заради превишена скорост и препиване, къде заради заспиване и липсата на книжка, но пък зад волана на собствена мощна кола. Къде заради модните напоследък гонки, които стресираха МВР, но пак като всичко у нас – всяко чудо за три дни.

Но статистиката е покъртително кървава – само за десетина дни по родните пътища са загубили живота си десетки българи, а за да бъдем по-конкретни – точно 14.

А до 21-и август от началото на 2015-а – 414 българи намериха смъртта си, 414 почернени семейства ще тънат в скръб за загубените си деца, роднини и близки.

Как да спрем войната на пътя? Това попитахме читателите на Dnes.bg в анкетата ни. И те ни отговориха, но не съвсем категорично. Разни хора, разни мнения.

Почти една трета (31%) от отговорилите 3300 души предлагат КАТ да отнема книжките и да налага солени глоби на провинилите се шофьори.

25 на сто се обявяват за ефективни присъди на причинилите смърт на пътя.

Почти толкова – 22%, смятат, че трябва да променим манталитета си на пътя, защото само с глоби няма да стане, нужно е и разсъдък зад волана.

Всеки десети смята, че при тежко провинение органите на властта трябва освен книжките, да остават на трупчета и колите на джигитите.

4% предлагат държавата да сложи още камери на пътя и да прати повече патрулки на пътя, които да всяват респект на хукналите да "летят" с колите си.

Не са малко и българите – 6 на сто, които по почина на кмета на Нова Загора предлагат да ръсим пътищата ни със светена вода, захар и мед, та да спрем злата поличба с паметници и кръстове на загиналите ни близки покрай пътя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Sokak tapia

преди 8 години

150 chasa gradsko kormuvane iz c-ganskite mahali i togaz da zimat hartia shafiorite u bg.

129

Анонимен

преди 8 години

Яки глоби - ей това е решението. Когато сяляндура от чукундуруво трябва да плати 500 лв глоба, колкото струва астрата му нов внос, тогава ще се замисли за преди да направи поредната простотия на пътя.

128

до 148

преди 8 години

От 150- В катастрофата дето описах виновната водачка караше чисто нова служебна кола.Само,че е отклонила вниманието си от пътя и така е ударила челно насрещно движещият се автомобил.Бях шокиран от отношението и както към пострадалите така и към колата която тя е управлявала.Може би след такава катастрофа на такъв човек трябва да му се вземе книжката завинаги.Ако се загледате в новините ще видите,че най жестоките катастрофи стават по магистралите и с доста нови коли.

fallback