Снимка: архив Булфото

Засилено движение на военна техника и военнослужещи в района на учебен полигон "Ново село" вероятно ще затрудни трафика по пътищата в близост до полигона. Това каза днес пред журналисти в Сливен капитан Грант Юрик, началник на екип "Връзки с обществеността" от американската армия в базата "Ново село".

Движението е свързано с провеждащото се международно учение "Swift Response - 2015" в периода 20 август - 13 септември. Учението е най-голямото обучение, командвано от Въоръжените сили на САЩ от края на Студената война, като на територията на България действията се провеждат освен на полигона "Ново село" и в районите на летищата Тенево и Балчик.

В учението участват не само представители на българската и американската армия, но и на съюзниците от НАТО, каза още кап. Юрик.

По думите му то ще заздрави връзките между съюзниците и ще подобри взаимоотношенията им. Ще бъдат извършени оперативни действия и военни обучения, както на артилерията, така и с хеликоптери, които ще извършват десантни действия.

На журналистически въпрос предвиждат ли се полети над Сливен, той посочи, че полетите ще бъдат източно от града, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase