Снимка: Булфото, архив
fallback

Рилският манастир е национален туристически обект, но за пътната агенция това не е толкова важен факт. Оказва се, че отсечката на магистрала "Струма" между Дупница и Благоевград, чийто ремонт трябва да приключи на 20 октомври тази година, няма предвидено отклонение за светата обител, твърдят експерти пред "Труд".

Туристите, които идват от София ще трябва да слязат от пътен възел "Бобошево" и да използват стария път, за да стигне до Кочериново и оттам да хване пътя за Рилския манастир.

Пътуващите от Сандански пък трябва да минат през изхода за село Бараково и така да стигнат до Кочериново. И в двата случая пътят се удължава с около 5 километра.

Пропускът с отбивка до манастира е направен при изготвянето на проекта преди години - магистралата слиза под главен път Е-79 и така отминава разклонението за Рилския манастир.

Проектът за тази отсечка е дело на самата пътна агенция, а не на строителя, който го е изпълнил, пише още изданието.

Същото за малко е щяло да се случи и с Петрич, който също е щял да бъде подминат от магистралата. В този участък обаче агенцията навреме се е усетила и срещу 1,5 млн. лв. са проектирали в последния момент пътен възел, така че Петрич да има пряк достъп до АМ "Струма".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Боби

преди 8 години

На Бобошево отбивката е голяма и удобна. Нищо като подобно да се увеличи пътя с 5 км. Хайде нека са 200 дори 500м не е нищо и пътя няма да е натоварен. През Бараково същото, неудобно е само че минаваш по- дълго през населено място. А между тях ако има още един пътен възел? На всеки километър пътен възел, все пак това е магистрала. Супер е само да я пускат да улеснидвижението. Всички от югозапада знаят какво удобство ще е....остава само дефилето...

30

Една

преди 8 години

Вече съм сигурна, че от българина по-голямо мрънкало няма .Някои биха искали и в манастира да влязат с колата, ама все още не са се сетили и за това да хленчат. Що за пасмина сме като не спираме да търсим, намираме и преувеличаваме кусурите на събратята си? Ако всеки мрънкач е толкова умен, работлив,предвидлив, колкото му се иска да са останалите , то България щеше да е рай, ама не е, защото е лесно да критикуваш, а да работиш е съвсем друго.

29

Анонимен

преди 8 години

а защо решихте, че има пропуск ?! Все пак 5 км не са пропуск, още повече, че така се разделя трафика идващ от Юг и от Север на две, т.е. по-малко задръстване, защото и без това пътят до манастира, а и паркинг инфраструктурата към него не могат да поемат цяла магистрала.

fallback