Снимка: Булфото
fallback

Двама души са болни от бруцелоза в село Ракита, Плевенско, съобщава Нова тв.

МВР-Плевен и служителите на изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" от Плевен, извършват проверки за нерегламентиран превоз на животни в цялата област.

Oще по темата

Регионалната здравна инспекция е изследвала 11 души като две от пробите са били положителни. Двамата заразени са хоспитализирани и им е назначено лечение. Продължава изследването на лица, които са били в контакт със заразените.

Заразените животни са само от едно стопанство и са купени преди няколко месеца от град Рила, където всъщност бе локализирано огнището на болестта.

Животните са затворени, а млякото им се унищожава в специално определени за това помещения. От съображения за безопасност бе затворен и единствения млекоизкупвателен пункт в селото, независимо че не е приемал мляко от заразените кози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

До 2

преди 8 години

А имаше!Нямаше интернет, а най-бързо - с няколко часа закъснение, новините се научавах по радиото. По-възрастните дори помнят как и вестниците излизаха по 2 пъти на ден - рано сутрин и привечер. За случилото се от заранта и с поредната доза партийно-идеологически и трудови новини. То и телевизия (Канал 1 и Ефир 2) имаше по няколко часа на ден, поне с 2 прекъсвания. Друг въпрос е, че имаше цензура и не всичко стигаше до ефир. Сега е лесно, през компа/телефона/таблета влизаш и вече си информиран.

2

Анонимен

преди 8 години

От къде се появиха тия модерни зарази?. Преди 89г. нямаше такива.

1

Анонимен

преди 8 години

Да бе повярвахме, че не са изкувавали мляко то им! 1 месец тия кози млеко не са давали .... Или ако са давали само тия двама мушмули са го пили....

fallback