Снимка: Булфото, архив
fallback

Трябва да има регионално радио за Кърджали, но замислената програма, която ще излъчва 3 часа на турски и 3 часа на български, е нелепа, смята бившият директор на Националното радио Валери Тодоров.

Според него не може да се излъчва програма на турски език,  защото е национална, предназначена за цялото общество.

Oще по темата

"Ще се прави преглед на печата на турски език, кому е нужно това? За регионална програма обикновено се стартира с 6 часа теми, актуални за района, защото хората от Варна не се интересуват дали в София вали или не. В Кърджали не е направено проучване какво вълнува хората, за да се ориентира по този начин програмата. Изборът на време и начина, по който се прави превръща въпросът в политически", коментира той по bTV.

По негова информация идеята е програмата да се прави от 7 души. "Такъв екип е малък и за гаражно радио", смята Тодоров.

Той определи като грешка спирането на средните вълни и обяви, че за това е виновно ръководството на БНР. По думите му по този начин хората в пограничните райони в цялата страна са останали без национален ефир.

"Те, както и във високопланинските райони, нямат мрежа и се оплакват, че сме ги превърнали в македонци, гърци и какво ли не и питат ние български граждани ли сме или не", коментира той.

"Те нямат и телевизия, разчитаха само на БНР", добави бившият директор на Националното радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 8 години

Въже за националните предатели

13

Georgieva

преди 8 години

В Германия живеят НЯКОЛКО МИЛИОНА ТУРЦИ, КОИТО ОБАЧЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ГОВОРЯТ НЕМСКИ ЕЗИК, В МАГАЗИНИТЕ И НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА СЪЩО!!! И слушат новини на НЕМСКИ ЕЗИК, впрочем това се отнася до ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНОСТИ, НЕ САМО ЗА ТУРЦИТЕ! И аз искам да слушам новини на български, но... Официален език в Германия е немски и НИКОЙ НЯМА ПРЕТЕНЦИИ ЗАЩОТО СИ ИМАТ ЗАКОНИ И СИ ГИ СПАЗВАТ, НАЙ -ВЕЧЕ!!!!!

12

Иванова

преди 8 години

А бе анонимен 14,правиш ли разлика между филм,който е преведен от турски на български от национален ефир от който ти ломотят на турски щеш не щеш?А ако някой грухти си ти ***!

fallback