Снимка: архив, БулФото
fallback

Главна дирекция "Национална полиция" е разпоредила на областните дирекции на МВР и СДВР да предприемат мерки за предотвратяване извършването на измами на български граждани с обещавана работа срещу определено заплащане в чужбина, съобщи МВР.

Поводът е постъпила в МВР информация от българското посолство в Стокхолм за 30 български граждани, изпаднали в затруднено положение в Швеция.

Те са заявили, че са приели работа с обещано заплащане по 50 евро на ден, но когато пристигнали на място, работодателите им свалили дневния труд на по 5 евро, а впоследствие спрели да им дават и това възнаграждение.

Така българските граждани останали без подслон и средства да се завърнат у нас.

От ГДНП напомнят при кандидатстване за работа в чужбина, гражданите да следват съответния законов регламент, предварително да проучат условията и самите посредници, които предлагат работата, да избягват да се предоверяват на думи и обещания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

www

преди 8 години

СТАР ПРОБЛЕМ - СЛЕД 20 ГОДИНИ ПАК ЩЕ Е СЪЩОТО...

15

Анонимен

преди 8 години

""te ni se smeqt podigravat ni se tova ne e nikakav Evropeiski saiuz,nie ne sme ravnopravni tretirat ni kato treta raka xora""..........Те се смеят и подиграват на теб и Такива като теб ... аз съм от 15 години навън и на мен никой не ми се смее, нито подиграва ... и ДА взимам колкото и те вземат ..., а що се отнася до това каква е разликата между теб и мен ... чети коментар 10 ... Точно ЗА ТЕБ го написах.

14

///

преди 8 години

Председатела на партия РОМА Цветелин Кънчев го боли фара бате , нали прибира парите за интерграция на ромите

fallback