снимка: Flickr
fallback

Говорителят на ОД на МВР-Бургас, Цветелина Рандева, успокои жителите на града, че в момента няма данни за организиране на нелегални гонки с автомобили.

Надбягванията с автомобили е имало преди да почнат ремонтните дейности по основните булеварди в Бургас. Те са се провеждали основно по бул. "Демокрация", бул. "Янко Андонов", както и по бул. "Стефан Стамболов" в посока кв. "Ветрен", уточни тя.

Гонките целяли да покажат кой е по-добър шофьор и се случвали на момента, а не били организирани.

"Незаконните гонки не са регламентирани в нормативната база, и спрямо тях е трудно да бъде предприето отношение по Закона за движение по пътищата, с изключение на високата скорост, която ако бъде засечена от мобилна или стационарна камера, съответно се санкционира",  допълни Рандева.

По нейните думи, в Бургас няма инциденти, хора загубили живота си или трайно инвадилизирани, от подобен род надбягвания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

....

преди 8 години

Моста към Мол Галерия ? Крайезерна ? Вътре в комлука ? Нямало места дето да се организират и щеши да ги следят.. дааааа бе !!!!

3

....

преди 8 години

И всички дето не са от Бургас ще повярват... Околовръстното къде го забравихте ? От кръстовището на "Черноморец" през детелината и пътя към Созопол. Всяка вечер мотори и коли се гонят там. Има и доста загинали по този участък. Моста покрай мандрата ? Колко се трепаха там ама добре, че най-накрая сложихте легнали полицаи (след дъжд качулка) !!! Новата магистрала пресичаща Меден рудник : От Кауфланд до битака ? Отново от кауфланд чак до детелинара ? На капчето колко катастрофи вече станаха ?

2

Иван

преди 8 години

За гонките разбрахме - няма да стане ! Поне не и сега, не днес " или "утре " !А какво правим с пияните кавали по пътищата български ?:)))

fallback