Снимка: Flickr
fallback

Курортният ни град Несебър се оказа едно от най-китните островни градчета в света.

Любителска класация на "Touropia" го нарежда на 5 място, определяйки го като "перлата на Черно море".

В статията Несебър е представен като изключително богат на история град, проследяваща почече от три хилядолетия.

"Най-забележителен е Старият град, който носи със себе си сведения за различни цивилизации, населяващи през времето острова. Мост, построен от хората, свързва старата с новата част на града и прави достъпно предвижването до него", пишат авторите й.

Несебър често е смятан и за град с най-много църкви на глава от населението.

Преди Несебър в класацията са подредени град Флорес, Мале – столицата на Малдивите, второто място заема Манхатън, а за най-хубав островен град е определен Венеция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

Да бе мътни води и олющени сгради, ето това е Венеция, как щяла да се сравнява с Несебър?

9

Готина снимка 2

преди 8 години

Само да завърша с пожелания за успех на всички запътили се натам! Аз през живота си повече няма да стъпя там. На 6-7 мия ден в такова състояние не мислех, че ще оцелея. Беше същински ад - близо 40 градуса температура, адски болки в корема и сране през 10 мин. Нямах време да легна. Тамън да изляза от тоалетната и да си легна да си почина от мъките, и пак трябваше да се връщам във WC-то. Така се получава като плуваш в !!!

8

Готина снимка

преди 8 години

Е в онова заливче в ляво на снимката, където се вижда едно малко ъглово плажче, преди 7-8 години улових такова животно, че има чувството, че умирам. Като ходя на море, обичам да се гмуркам и там ходихме с приятелката ми. Бяхме отседнали близо до това плажче и само там ходихме. Такъв вирус/бактерия улових, че после 10 дни не станах от тоалетната чиния. 10 дни без нито залък в устата, средно по 20 пъти дневно в тоалетната и през останалото време с 40 градуса температура в леглото.

fallback