Католическият храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски

Заместник-кметът на Раковски Божидар Стрехин определи като измишльотина информацията, че 6-годишно дете е било вързано и заключено в тъмна стая от свещеник в католическия храм "Пресвето сърце Исусово" в Раковски. Според него малкият Енрике има проблеми с възпитанието.

"Не съм разговарял със свещеника, но съм убеден, че това нещо не се е случило. За шамар съм готов да повярвам, но за връзване на ръце с тиксо и вкарване в тъмна стая - това е абсолютна измишльотина", категоричен бе пред bTV Стрехин.

Още по темата

Майката на момчето обаче твърди, че няколко часа след побоя отец Димитър признал пред нея за направеното.

"Преди около 10 дни детето за пореден път влиза в католическия приют, и за пореден път показва своята гаменщина, като за капак подпалва и стаята на един от хората, които са в приюта. В неделя свещеникът, чрез една от неговите помощнички, е извикал детето в църквата да обясни и за пореден път детето е напсувало свещеника. Не са му издържали нервите и му е ударил един шамар", обясни случката заместник-кметът.

"Къде е възпитанието на това дете? Всички хора са вдигнали ръце от него. Учителките в детската градина са вдигнали ръце, всички съседи, просто това дете като дойде на детската площадка да играе, всички деца бягат, никой не иска да играе с него", твърди Стрехин.

Той допълни, че хората в Раковски са настръхнали и искат да организират шествия в подкрепа на свещеника отец Димитър.

"Той е 8-9 г. свещеник в тази енория, тотално промени църквата, направи революция", каза още Божидар Стрехин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase