Снимка: архив, Булфото

Момиче на 16 години счупи раменна кост, след спускане на водна пързалка в Баня. Това се е случило на минералния плаж, който се стопанисва от Специализирани болници за рехабилитация.

16-годишната Елена Кисьова се пуска по пързалката в Баня. Когато се озовава във водата, тя вече е със счупена кост в рамото.

"Точно преди да се спусне по пързалката е бутната силно по гърба и е потеглила с висока скорост, тя е травмирана и притеснена от случилото се", разказа пред Dnes.bg майката на момичето Стоянка Кисьова. Родителите на девойката подадоха сигнал в полицията.

Приятелка на пострадалото момиче става свидетел на случилото се и смята, че отговорни за инцидента са роми.

"Идват ромите тук, махат маркуча и се къпят и точно, когато Елена се пусна, те махнаха маркуча, струята спря и тя се преобърна и се удари", разказа приятелката на момичето Ваня Гичева.

От  управата на плажа твърдят, че постоянно до водната пързалка има спасител, който наблюдава дали има струпване на повече деца. При тях не е регистриран инцидента с ранената ученичка.

"В деня на така наречения инцидент на работа сме имали трима спасители, ние нямаме регистриран такъв случай", заяви Божанка Иванова - директор на Специализирани болници за  рехабилитация, филиал Баня.

Районната прокуратура и полицията в Карлово разследват инцидента. Засега водната пързалка остава затворена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase