Снимка: Архив Reuters

Таксиметров шофьор отвлече проверяващи инспектори в Свети Влас. Водачът на колата натиснал педала на газта, когато разбрал, че е спипан при акция "таен клиент".

Шест екипа с инспектори, маскирани като туристи, се качили на таксита от Слънчев бряг към Свети Влас, за да направят проверки. Един от шофьорите обаче избягал заедно с проверяващите. Час по-късно отвлечените инспектори се върнали пеша.

"Нямаше табела "такси" и ние заради това се качихме, защото му казахме до Влас да ни закара. Той предложи 15 лева, питахме го апарат ще включи ли. Каза, ако искате апарат, си хванете друго такси", разказа Диан Друмев, главен инспектор в Агенцията по метрологичен и технически надзор пред bTV.

Старши инспектор Гергана Сиракова от агенцията разказа, че шофьорът не е включил апарата и когато приближили уговореното място, той се усетил, че пътниците са проверяващи. Видял кола на ДАИ и тръгнал да обикаля Свети Влас.

Въпреки че проверката е съвместна между ДАИ, Агенцията по метрологичен и технически надзор и Икономическа полиция, вероятността да бъде санкциониран избягалият шофьор е малка.

"Ние не можем да кажем в момента, че извършва нерегламентиран превоз, след като не сме го проверили, не сме го спрели, той просто си остави пътниците и си замина", коментира Иван Иванов, главен специалист в ДАИ.

Полицията продължава издирването на шофьора-беглец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase