Снимка: Архив Булфото
fallback

Червен код за опасност от пожари е обявен за Югоизточна България. Кодът е в сила за област Ямбол, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич.

На отделни места в областите Сливен, Кърджали, Плевен, Велико Търново рискът за възникване на пожари също е висок, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

При тази степен на предупреждение от НИМХ гражданите трябва да бъдат изключително бдителни и готови да предприемат действия, за да се предпазят при бързо развиващ се пожар. От хората се изисква да проявяват изключителна бдителност и незабавно да уведомяват противопожарните служби за всеки огън.

Оранжев код е обявен за части от областите Видин, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил. При оранжевата степен за опасност са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Жълт код за силен вятър пък е обявен в 5 области в страната - Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.

При тази степен на опасност от НИМХ предупреждават гражданите да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни са локални нарушения на обичайните дейности на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Русин

преди 8 години

Днес на Слънчев бряг: https://youtube/watch?v=UyhD9fJaja8

fallback