Снимка: Gettyimages
fallback

Благоевградските мечки създават проблеми на айтоския зоопарк, разказа пред "Фокус" директорът на институцията Росица Златева.

"Не можем да ги научим да влизат в санитарните помещения, за да изчистим воалиерите. Срещаме известно затруднение с тях, но те са временно при нас, само за 2 месеца. Дано до тогава да се научат да влизат", пожела си Златева. Тя обяснява, че едната от мечките влиза свободно, но другата категорично отказва.

"Влиза до средата и бърза да излезе навън. Гледачите в зоопарка се опитват да ги прилъжат с храна и лакомства. Специално за тях се приготвят варени яйца, предлагат им се също риба и мармалад. Идеята е сутрин като огладнеят, да ги примамят в санитарното помещение с вкусотиите, които са им подготвени. За сега обаче този подход не дава резултат", оплака се още тя.

Припомняме, че двете мечки, които са майка и син, са преместени от благоевградския зоопарк. Там техните клетки се ремонтират и се наложи да бъдат транспортирани в Айтос.

"За целта те бяха упоени и пренесени в новия си дом. Четирите мечки в айтоския зоопарк, пък се наложи да съжителстват в една и съща клетка. Въпреки, че размерите са достатъчни за всички, те също се чувстват некомфортно от ситуацията и свикват с новите условия", завърши Златева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Алекс

преди 8 години

Ей , много проста държава ей , нали направиха зоополиция , сега да идат в Айтос и да ги арестуват ,и *** .Скоро бях в чужбина в зоопарк , ----коментара е излишен .150 декара , и всички животни пуснати на свобода , заградени само с водни препиятствия, ров и.т.н Тея *** в Айтос и в Благоевград са за затвор направо .Горките животни .

3

Неее, бе...

преди 8 години

Мечките имат проблем с вас. Който иска да види мечка, да иде в гората.И да си носи резервни ***.

2

Моето

преди 8 години

Престанете да измъчвате бедните животни. Вие що не живеете в клетка?

fallback