Снимка: Булфото
fallback

В събота сутринта служители от зоопарк "Кайлъка" в Плевен установили, че едната от двете кафяви мечки е напуснала заграждението си. За случая бяха уведомени незабавно МОСВ, РИОСВ-Плевен, фондация "Четири лапи", зоопарка в Ловеч, полицията и пожарната.

Екипи на двете зоологически градини – в Плевен и Ловеч, оборудвани с пушки за упояване на животни и необходимите медикаенти, са успели да упоят мечката и да я върнат благополучно в мечкарника, съобщиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

Избягалата женска мечка Виктория през цялото време се е намирала на територията на зоологическата градина, обикаляйки около заграждението си и клетката на лъва, която се намира в съседство.

След успешната акция по залавянето на Виктория, двете мечки бяха затворени във вътрешното помещение на мечкарника, а зоопаркът в Плевен – отворен за посетители. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Жорж

преди 8 години

Има ли НЯКОЙ НА МЯСТОТО СИ В ТАЗИ НЕ ДЪРЖАВА. Преди да нададете вой ЧАК ДА АРМЕНСКИЯ ПОП, ПРОВЕРЕТЕ РАЙОНА НА ЗООПАРКА. А те вдигат пушките , вдигат пушилка ...и ЕТО ТИ МЕЧКАТА- ТАМ, В ЗООПАРКА. Няма такъв народ-***, мързелив , завистлив и крадлив. НА здраве.

17

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен Явно си много далеч от истината! Вярно е че тигърът е много бързо животно но му трябва само един удар от мечка гризли и отива да спи вечен сън или ще бъде осакатен.

16

ha ha

преди 8 години

Трима *** споряли кое животно е по силно, лъвът, мечката или тигърат. Накрая отишли при един стар и опитен ловец за да се изясни дилемата. След като ги изслушал ловеца, помислил малко и им казал. - Абе Вие няма ли с какво друго да се занимавате ами спорите за глупости, в естествената им среда това няма как да се случи защото живеят в различни географски ширини, хайде сега ми се разкарайте от главата.

fallback