Снимка: архив Булфото

Кебапчета и кюфтета, за които се знае, че са били в досег със заразеното с антракс месо,  са открити в 30 обекта във Варненско – заведения за бърза закуска, където се предлага скара и магазини за хранителни стоки. Това съобщи областният управител на Варна Стоян Пасев след заседание на кризисния щаб, свикан от него.

Още по темата
Утре ще бъдат обявени поименно всички обекти, в които има попаднало месо със съмнения за зараза. На обектите ще има разлепени табелки с информация за гражданите. За разлепянето на информационните табели отговарят органите на полицията, Българска агенция за безопасност на храните и регионалните здравни инспекции.

Обектите ще бъдат затворени докато се направи пълна дезинфекция, след което отново ще бъдат отворени.

Има данни, че месо от транжорната, обработвала заразеното месо, е стигнало до търговски обекти  в Добрич и Бяла.

Към момента иззетото месо със съмнения за зараза е около 150 килограма. Една част от него е изконсумирано от близки на починалия мъж от село Млада гвардия. Специална организация ще има за унищожаване на месото, което вече хората са закупили.

Междувременно шефът на полицията във Варна съобщи, че четирима души са задържани заради разпространеното с антракс месо в търговски обекти в област Варна.

Четиримата са задържани днес след 18.00 часа с полицейска мярка – 24 часа. Задържаните са от Варна и областта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase