Снимка: Reuters, архив
fallback

Три дами на по 59 години се записаха за студенти в Тракийския университет, съобщи за БТА проф. Иван Въшин, и.д. ректор на университета.

Те са избрали специалностите "икономика", "управление на здравни грижи" и "автотранспортна и земеделска техника".

Най-младата първокурсничка пък е на 17 години и ще изучава медицина.

След първо класиране по държавния план прием са класирани 1350 бакалаври - редовно и задочно обучение. Те са с 30 повече от миналата година, посочи проф. Въшин.

През новата учебна година в Тракийския университет се очакват още 300 студенти в магистърски програми и 45 в докторски програми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До Анонимен № 4

преди 8 години

Най- често на тази възраст се учи нещо ново за лично удовлетворение, за доразвиване и разширяване на вече налични хоризонти, знания и умения. А не за да си рестартира човек изцяло живота. Чудесно е, че има хора, които го правят.

9

Анонимен

преди 8 години

Обучението, съпътстващо целия живот е нещо нормално за нормалните хора и общества. Нашите не са такива, явно, щом това, да се развиваш, минава за новина.Заглавието е некадърно и следва да се измени. Навява само на извода за не особено засилен мисловен процес у автора му. ...Гледат се не внуци, а деца. Който си е отгледал своите деца няма други ангажименти от такъв характер.

8

Анонимен

преди 8 години

ЧОВЕК СЕ УЧИ ДОКАТО Е ЖИВ И ПАК НЕДОУЧЕН ОСТАВА!!!

fallback