Снимка: архив Булфото

Двучасова стачка намали вчера, 15 юли, капацитета на румънския доставчик на аеронавигационно обслужване - ROMATSA до 33 процента. Това предизвика значително увеличаване на трафика в българското въздушно пространство, което доведе до допълнително натоварване на работата на ръководителите на полети, се посочва в съобщение от държавното предприятие.

Създалата се ситуация е довела до спешна реорганизация и разкриване на 11-секторна конфигурация и налагане на защитни ограничения на някои елементарни сектори. Постигната е била максималната реално използвана конфигурация към този момент.

Независимо от срещнатите трудности, ръководителите на полети от районен център за обслужване на въздушното движение - София обслужиха значителен брой въздухоплавателни средства с необходимата прецизност и ниво на ефективност, посочват от РВД.

Всички ангажирани със ситуацията служители проявиха екипен дух, упоритост и отлично справяне със задачите. Ръководството на ДП РВД изразява благодарност към всички свои колеги за проявеният професионализъм, се посочва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase