Снимка: Булфото, архив

Из петричките села Чучулигово, Марино поле и Кулата жителите настояват да се ремонтира обходният път за Гърция, който минава през селата. Вече 4 години пътя от и за Гърция минава от там, заради изграждането на АМ ''Струма''.

Жителите на селата заплашват с протести, ако пътната настилка не бъде поправена.

Кметът на Чучулигово Андон Карачоров коментира пред БТА, че се надява да се извърши рехабилитация на трасето. Той твърди, че пътят е осеян с дупки, цели ями са се образували и те увреждат преминаващите автомобили и са предпоставка за катастрофи.

Участъкът Петрич – Дрангово – Марино поле – Чучулигово – Кулата до сега няколко пъти е ремонтиран. Трафика обаче е сериозен и на много места цялостта на настилката е нарушена и е наложителен спешен ремонт. Затова е необходимо изцяло да се ремонтира пътя, т.к. взетите досега мерки не са дали положителен резултат.

Кметът на Чучулигово допълва: "Имаме уверението на Агенция "Пътна инфраструктура", че проблемът ще бъде решен. Наясно сме, че приоритет сега е довършването на АМ "Струма", където се работи денонощно. Но няма да позволим след пускането на магистралата да ни забравят и да зарежат разбито обходното шосе. Готови сме и за протести, за блокиране на новата магистрала, ако не си изпълнят обещанието за ремонт на този път".
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase